Брюксел намалява температурите в сградите: Не повече от 19 градуса да

...
Брюксел намалява температурите в сградите: Не повече от 19 градуса да
Коментари Харесай

От Брюксел решиха: Не повече от 19 градуса да бъде температурата в обществените сгради

Брюксел понижава температурите в постройките: 

Не повече от 19 градуса да бъде температурата в публичните здания през идната зима. Това е една от ограниченията, които Европейската комисия предлага в спешен енергиен проект, който следва да бъде показан идната седмица в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.

Еврокомисията предлага фрапантно понижаване на потреблението там, където това е допустимо. Домакинствата не могат да бъдат обвързване, само че ще бъдат приканени да понижат доста температурата.

Брюксел се надяваше европейските газови складове да бъдат запълнени до 80 % при започване на отоплителния сезон. Ако Русия не възвърне подаването на газ по " Северен поток " 1, което сега е спряно за поддръжка, при започване на зимата европейските газови складове ще бъдат запълнени на не повече от 65-71 %, сочат прогнозите.

Затова от страните ще се чака да изготвят спешни проекти за потребителите и производствата, които предпочитано ще се нуждаят от помощ при положение на рецесия. Страните-членки, които имат по-големи газови находища, ще би трябвало да оказват помощ на съседите си, в случай че се наложи.

" Според в този момент настоящите правила за сигурността на европейските доставки, всички държави-членки са задължени да работят солидарно. Те са длъжни да оказват помощ на съседите си при положение на потребност. В този сериозен миг солидарността сред държавите-членки е от извънредно значение. Работейки дружно, можем да осигурим сигурност на енергийните доставки в Европейски Съюз. Едностранни дейности от страна на страните единствено ще влошат обстановката ", съобщи Тим МакПи - представител на Европейска комисия.

Унгария беше първата, която предприе едностранни дейности, обявявайки изключително енергийно състояние със възбрана на износа, без да предизвести Брюксел.

" С тези ограничения ще сме в положение да осигурим задоволително сила през зимата и да поддържаме тавана на сметките за битови услуги. Целта на изключителното енергийно състояние е да се подготвим за идните енергийни провокации ", разяснява Гергели Гуляш - шеф на кабинета на Виктор Орбан.

Брюксел през днешния ден даде Будапеща на Съда на европейския съюз поради друга дискриминационна мярка в региона на енергетиката - решението да дава отстъпки в цените на горивото на бензиностанциите единствено на колите с унгарска регистрация.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР